Thursday, 31 December 2015

Terima Kasih 2015

30 December, tamat SEGMEN 2015 by Kalia... TAMAT! Terima kasih.

Terima kasih 2015. Tidak sangka kerana ramai juga yang sudi join segmen ini. Alhamdulillah :) Tujuan aku anjurkan segmen ini pun untuk mengenali bloggerian lain. Kepada semua bloggerian sporting yang join segmen kali ini, terima kasih ;) Korang semua memang best dan sporting. Macam-macam cerita korang share pasal diri sendiri even ada yang masih rahsiakan nama sendiri. Tak apa. Janji enjoy!

& Like I said, aku akan kotakan janji aku. In shaa Allah minggu depan aku akan kongsi kan tentang diri aku pula. Dan untuk pemenang akan di umumkan selewatnya 10 Januari 2016. Maaf kerana lewat. Perlu mengambil masa untuk review sekali lagi kesemua cerita peserta.


Guys, Happy New Year 2016!
I LOVE YOU.

Thank You for everything.
This is a new year. A new beginning. And things will change. 
So let's get closer. & be my new friend.


Wednesday, 30 December 2015

#SiapaAku SEGMEN 2015 Kalia

Assalamualaikum & Hello,

TAMAT



Oh semester baru sudah bermula jadi aku nak buat satu segmen. Ini adalah segmen pertama aku. Tujuan sebenar segmen ini adalah untuk aku mengenali lebih dekat atau mendalam lagi tentang bloggerian lain. Selalu baca blog orang. Tapi tidak kenal pun tuan empunya blog. "silent reader"

Harap dapat sambutan yang meriah dan menggalakkan dari bloggerian lain. #SupportLah #KitaBlogger

Kalau baca terma & syarat...nampak leceh atau ada yang rasa susah/payah. Lagi-lagi yang no empat. Tapi boleh lah! Kali ini je aku nak susahkan korang. Bila lagi kan? ;p Huhuhu [aku tahu annoying] & Oh lagi satu lepas tamat segmen ini aku akan cerita pasal diri aku pula 😚😚😚

⚉⚉⚉⚉⚉⚉⚉

Terma & Syarat;
  1. Macam biasa, follow blog aku.
  2. Create new post about #SiapaAku? SEGMEN 2015 Kalia.
  3. Copy banner di atas dan re-link banner tersebut ke link post ini.
  4. Isi post juga mestilah menceritakan atau menerangkan SiapaKau?
  5. Tinggalkan comment besertakan link entry di bawah.
  6. Segmen ini terbatal jika penyertaan kurang daripada 20 orang.
  7. Pemilihan pemenang berdasarkan ke-menarik-kan isi post.
  8. Segmen berlangsung sehingga 30 December 2015 [1159 AM]

+ Tolong tekan link 8share kat sidebar. Tunggu sampai habis loading...
No.4 tolong make it interesting. Ikut suka hati kau macam mana nak explain tentang diri sendiri dekat bloggerian lain asalkan ianya menarik untuk orang lain mengenali diri kau. #Kipidap #DontGiveUp

Senarai Hadiah;
Hello Kitty Mug and 'Fashionista' Glasses / Cambodia Fold Purse / Brown Shawl from Egypt / 4x Mini Tasbih / 5x Bloglist / 1x Edit Blog / 5x mysteries

Thanks To The Sponsors! ;)

Wednesday, 16 December 2015

Senarai Bloggerian Yang Sporting

Terima kasih kepada bloggerian yang join SEGMEN 2015 by Kalia yang sporting untuk berkongsi serba-sedikit tentang diri sendiri. Dan ada juga yang masih merahsiakan nama sendiri. Its your privacy, I'm okay :) #KitaBlogger

  1. Nur SabrinaPuteri Kuat Merajuk 
  2. Gadis HashtagHidup Dipenuhi Dengan Nombor 8
  3. Shikin RazaliSi Pemakan Kentang
  4. Cik LaSurirumah Ber-Degree
  5. SheeraKuat Cemburu
  6. SofieHatiku Made In German
  7. Karimah - Aku Pun Ada Khilafnya
  8. SueBerusaha Menjadi Seorang Insan Yang Lebih Baik
  9. OpiAku Si Fotografer
  10. Syahril - Kaki Imaginasi
  11. NorhafizahBukan Perasan "Cute Little"
  12. Pheaa AleenaPuteri Sulung Yang Comel
  13. Aqilah OthmanI Could Be A Catfish
  14. Syakirah Yang Cantik Yang Bersyukur
  15. Invisible?I'm An Ambivert
  16. Ash-KenSebab Saya Asian
  17. Syaza RaihanahSatu-satunya Anak Perempuan
  18. SyilahSyilah Suka Menangis
  19. IGS?Aku Tak Bawak Lumut Merata
  20. WanzaAda Rezeki Panjang Umo
  21. YanieBerat Hanya 2kg
  22. Aqu Lalangit? - Jenis Tak Pandai Senyum
  23. Slytherin?Aku Rasa Aku Ni Fleksibel
  24. Nor Adzwaty - I'm A Make Up Freak
  25. Izyan - Lepas 7hari Aku Menikmati Angin Dunia
  26. SarahSeorang Puteri Lilin
  27. Rrai - Toksah Nak Acah-acah Lawyer
  28. Aienie - Masih Dalam Student Journey
  29. Yaya Yuki - Kawan Cakap Macam Uqasha Senrose
  30. Una/Jane - Jane Selalunya Acah Jahat
  31. Haziqah - Aku Minat Sangat Dengan Pustakawan
  32. Liyana Zullkefly - I Don't Really Care Much
  33. Leyha - Aku Adalah Queen of Randomland
  34. Ezzaty Muhaimmah - Aku Sangat Menghargai Ilmu
  35. Zizie Zainal - Whats The Meaning Of My Name
  36. Nurul Asyikin - Saya Tak Pandai Cakap Cina
  37. Blackstar - Penampilan Tidak Memainkan Peranan 
  38. Yumida Huda - Itulah Aku..Blogger Yang Simple
  39. Yana Libra - Seorang Blogger Part-time
  40. Dya Bunga - Acah-acah Pandai Berenang
  41. Harlyznt - Aku Lagi Suka Logic dan Reality
  42. Keladi UbiSeorang Bekas Student Mass Com
  43. Sarah 2.0Indahkan Ciptaan Allah SWT
  44. Sayidah NapisahMuka Awet Muda Macam 15 Tahun
Nama kau ada tak? Kalau tak ada tolong bagitahu ya. & kalau nama salah ejaan ataupun link blog salah pun tolong bagitahu ya. Terima kasih ;) #Kipidap #DontGiveUp

Monday, 9 March 2015

Timbang Berat Blog

Assalamualaikum & Hello,


Ini adalah basic tutorial.
  1. Berat blog tidak boleh melebihi 100kb. 
  2. Jika melebihi daripada itu tolong delete segala gadget/html yang tidak penting. 
  3. Jimatkan ruang selagi boleh.

Okay tekan link INI dan masukkan url blog. 

Sekian terima kasih...

Cari Blog ID

Assalamualaikum & Hello,


Ini adalah basic tutorial. 

1. Dashboard > Design


2. Yang di highlight kan itu adalah Blog ID korang.
3. Copy bahagian tu then paste kan di tempat yang perlu.

Sekian terima kasih...


Thursday, 22 January 2015

Permulaan Yang Baru

Assalamualaikum & Hello,
Padam, padam dan padam... 

Segala benda yang ada sebelum ini di blog ini telah di padam dan di hapuskan. Tahun 2015, kita mulakan dengan permulaan yang baru dan segar. Lupakan kisah lalu. Teruskan kehidupan yang baru. 


Copyright © January 25, 2015 Kalia Official. All Rights Reserved.